Işıklı Tabela Sistemleri
Türkiye’de Işıklı Tabela ve reklam sistemleri 50 yılı geçkin bir süredir yapılmaya devam etmektedir. Işıklı Tabela ve reklam ismi altında çok sayıda ışıklı tabela ve reklam sistemleri mevcuttur. Bu tabela ve reklam sistemlerini konu başlıkları altında açıklayacağız. Işıklı Tabela ve reklam Sistemi adı üstünde tabela ve reklamın ışıklı haline denir.
Işıklı Tabela ve reklam sistemlerinde aydınlatma ürünleri sayı açısından çok fazladır, tabela ve reklamları aydınlatmak amaçlı kullanılan bu sistemleri tek tek açıklayacağız. Işıklı Tabela ve reklam sistemlerinde zemin malzemesi olarak ta bir çok malzeme kullanılmaktadır. Birka Reklam olarak tabela ve reklam sisteminde kullanılan bu malzeme çeşitliliğini de tek tek açıklayacağız.
Türkiye’ de 20 yıl öncesinde Işıklı Tabela ve reklam sistemleri demir karkastan olusan bir kutu (tabela ve reklam) içine aydınlatma ürünleri yerleştirilip üzerine Pleksi Glasss malzeme konmak suretiyle reklam yapılmaktaydı.
Demir karkas, demir profillerden oluşan çeşitli boyutları olan ( 10mm x 10mm, 20mm x 20mm, 30mm x 30mm, 40mm x 40, v.s. ) demir profillerdir. Bu profillerin uzunlukları 6mt’dir, et kalınlıkları ise yine değişkenlik göstermektedir ( 1mm., 1,5mm, 2mm. v.s. ) Ancak bu ışıklı tabela ve reklam sistemi gün geçtikçe ihtiyaçlar doğrultusunda genişletilerek çok büyük bir yelpazeye sahip olmuştur. Birka Reklam olarak bu geniş tabela ve reklam yelpazesini inceleyeceğiz…
Pleksi Glass ( Pleksiglas ) Işıklı Tabela
Pleksi Glass malzeme halk dilinde MİKA olarakta bilinir. Pleksi Glass malzemenin en önemli özelliği ışık geçirgenliğidir. Pleksi Glass malzeme çeşitli kalınlıklarda üretilir ve bir çok renk yelpazesine sahiptir. Tabela ve reklamın ölçüsüne göre Pleksi Glass malzemenin kalınlığını seçmemiz gerekmektedir. Örnek; Tabela ve reklamın ölçüsü 1,5 metrekareden küçük ise 3mm.Pleksi Glasss malzeme kullanılabilir, isteğe göre 5mm. Pleksi Glass malzemede tercih edilebilir.
ışıklı tabela sistemleri – ışıklı tabelaAncak 1,5 metrekareden büyük ise 5mm- 8mm arasında Pleksi Glass malzeme tercih edilmedilir. Işıklı Tabela ve reklam üzerinde kullanılacak Plexi Glass ( Pleksiglas ) malzemenin kalınlık seçimini ince yaparsak malzeme ısıdan yada soğuktan dolayı deformasyon geçirecektir. Bu deformasyon sonucunda Işıklı Tabela ve reklamınızın kasasından Pleksi Glassın düştüğü bili görülmüştür.
Işıklı Tabela ve reklamınız için şeçmiş olduğunuz Pleksi Glass malzemenin kalınlığını doğru ayarladıktan sonra, sıra Plexi Glass ( Pleksiglas )malzemenin tam ışık geçirgen olup olmadığını inceleyelim. Pleksi Glass malzeme ışıksız tabela ve reklamlarda, yönlendirme levhalarında kullanılacak olsa ışık geçirgenliğinin bir önemi olmayacaktır ancak ışıklı tabela ve reklamda kullanılacak olan Pleksi Glass, ışık yandığında homojen bir ışık yayması gerekmektedir.
Piyasalarda gördüğümüz bir çok ışıklı tabela ve reklamda fiyat kaygısından dolayı maalesef ki doğru ürün tercihi yapılmıyor, bunu en iyi anlayacağımız örnekler zemin rengi Pleksi Glass olan tabela ve reklamlardır. Özellikle beyaz zeminli işlerde hareli, dalgalı görüntülerle karşılaştığınızda bu Pleksi Glassın doğru ürün olmadığını anlayabilirsiniz.
ışıklı tabela sistemleri – ışıklı tabelaBu sebepten dolayı tabela ve reklamcınız Pleksi Glassın tam ışık geçirgen olup olmadığı konusunu sorup onayını alınız. Marka olarak bir tavsiye isterseniz eğer Röhm Pleksi Glassı rahatlıkla tercih edebilirsiniz, Birka Reklam olarak kullandığımız tüm Pleksi Glass ürünler röhm marka (Germany) Pleksi Glasstır.
Kurumsalınızda zemin rengi beyaz değilde renkli ise ( Sarı-Lacivert-Mavi-Yeşil-Kırmızı ) gibi renklerse ve üzerinde yazı yada logo gibi bir eklenti yok ise muhakkak Pleksi Glass ın kendi rengini tercih ediniz, akşam tabela ve reklamınızın ışığı yandığında çok net bir görüntü alacaksınızdır. Eğer zemin, renkli ve logolu ise o zaman Pleksi Glass üzerine kullanacağınız Folyo ( Vinyl )nun translucent Folyo olmasına muhakkak dikkat ediniz.
Translucent Folyo, Işıklı Zeminlerde kullanılması için üretilmiş, ışığı tamamen homojen yayan, ışık geçirgen bir malzemedir. Bu malzemenin tek dezavantajı gündüz ışık yanmadığından dolayı rengin daha koyu görünmesidir. Ancak akşam ışık yandığında da hiçbir Folyo translucent Folyo kadar güzel bir görüntü vermeyecektir. Işıklı Tabela ve reklamınızda kullanacağınız Translucent Folyonuzu Pleksi Glass üzerine yapıştırmak için bir kaç yöntem vardır, şimdi bunları inceleyelim.
Siz de fikrinizi belirtin