Uygulama yapacağımız binanın cephe resimlerini tam karşısından düzgün bir şekilde çekeriz. Bu resmi bilgisayar ortamına attığımızda hem detaylı çıktısını hem de genel çıktısını alarak, cephenin ölçülerini alır ve çıktının üzerine not ederiz.
Cephenin ölçüsünü alırken hem yukarıdan aşağısının yani cephe yüksekliğinin komple ölçüsünü alırız, hem de aynı şekilde genişliğini tam olarak alıp çıktı üzerine yazarız. Bu genel ölçüden sonra detay ölçüsüne geçer ve camların tek tek ölçülerini alırız. Burada yapılan genel bir hata vardır.
Camın ölçülerini alırken bir camın ölçüsü ne ise diğerleri de aynıdır mantığı ile hareket edilir ama aralarında genelde fark vardır. Camların üst sırası ile en alt sırasının ölçüleri genelde birbirinden farklı, orta ölçüleride kendi içinde aynıdır. Ayrıca en sağdaki ve en soldaki ölçülerde birbirinin aynısı ama bu iki camın arasında kalan cam ölçüleri de kendi içinde aynıdır. Ölçüleri alırken unutulan yerlerin başında camları tutmaya yaratan alüminyum profiller yada camların arasında bulunan derz arasıdır.
Bu ölçüleri almadığımız takdir de grafik tasarım yapılırken sorun oluşacak ve baskıda bu şekilde yapılacağından görselde kayma meydana gelecektir. Bunların oluşmaması için derz ölçüleri dahil tüm ölçülerin net bir şekilde alınması gerekmektedir.
Resimleri çekilmiş ve grafik ölçüleri alınmış olan cephenin grafik tasarım noktasına geldik. One Way Vision, uygulamasını yapacak olan grafik tasarımcısının bu ve bunun gibi işlerin montaj kısmının nasıl yapıldığını biliyor olması gerekir. Bu bilgiler doğrultusunda hazırlanacak işin teknik kısımlarını oluşturur ve sıkıntı yaşamaz.
Örneğin tasarımı yaparken cam üzerinde herhangi bir yazı var ise bu yazının camların yatay kısmındaki derzlere veya alüminyumlara denk gelmemesine dikkat etmelidir. Dikey kısımlarına zaten istesek te istemesek te genelde yazı denk gelecektir. Bir ip ucu daha verelim.
Örneğin camınızın bir tanesinin ölçüsü yükseklik 125cm. genişlik 80cm. bu ölçüdeki bir baskıyı genişliğinden en az 1′ er cm. bindirme paylı ( büyük ) basmalıyız ki kayma meydana geldiğinde sıkıntı yaşamayalım . Çok değerli bir ip ucu daha verelim. Örneğin cephenin yüksekliği 12 metre ve genişliği de 5 metre olsun. Genişlik 1 metrelik 5 parçadan oluştuğunu varsayalım. Bina Reklam Giydirme işlemini yapacak olan grafiker baskıları 12 metreye 1 metre ve bindirme paylarını vererek baskıya gönderir. Böylelikle montaj süreniz çok daha kısalacaktır.
Bu camları tek tek montaj yaparsanız montaj süreniz bu ölçüler için yaklaşık 7-8 saat sürebilir, tabi bu sizin el çabukluğunuzla da doğru orantılıdır. Ancak Birka Reklamın vermiş olduğu teknik bilgiler doğrultusunda bu uygulamayı yaparsanız montaj süreniz 2 saati geçmeyecektir, yine bu da el çabukluğunuzla doğru orantılı olacaktır. Beyaz zeminli Cephe Giydirme ( Bina Giydirme ) işlemi yapacaksanız eğer baskınızın kenarlarına strok atmayınız yani sınırlayıcı çizgiler atmayınız eğer makinanızda beyazları tanımayıp baskıyı hızlandıran bir sistem varsa baskınız çok daha hızlı üretilecektir.
cam reklam giydirme – delikli folyo – üretimOne Way Vision ( Cam Reklam Giydirme ), malzeme delikli bir ürün olduğundan bazen müşteriler rengin canlı olmadığından yakınırlar, malum malzemenin yarısı delikli yarısı da dolu olduğundan, digital baskı makinaları mürekkep püskürttüğünde sadece dolu olan yüzeye yapışır ve boş olanlarda çöpe gider bu da renklerin canlılığını azaltır bu sebepten müşterinize basılacak iş ile ilgili bir numune verip onay almanızda fayda olacaktır.
Basılacak olan imajınızı baskı makinanıza gönderirken CMYK olarak göndermeniz gerekmektedir. Çünkü baskı makinaları CMYK baskı yapar ve böylelikle renklerinizde sıkıntı oluşmayacaktır. Rezülasyon yani baskı kalitesi içinde minimum 72 dpi yapmanızda fayda olacaktır. Ancak cephe çok büyük olabilir ve bu oranda rezülasyonu küçültebilirsiniz.
Siz de fikrinizi belirtin